Vårt nya kök är klart!

Nu har vi flyttat in i vårt splitternya kök och det blev precis som vi hade tänkt oss det. Om inte bättre. Äntligen har vi ett stort, socialt kök med gott om förvaring och nya praktiska vitvaror som passar just vår familj. Vilken känsla att laga mat i ett helt nytt kök!

Under alla dessa vackra fronter gömmer sig förvaringslösningar, diskmaskin och sopsortering. Vi ville att det skulle se ut som en rad med enbart lådor även om det döljer sig diskmaskin eller skåp bakom. Det fixade Ballingslöv på ett kick.

Då vi har flera fönster i köket valde vi att komplettera dessa med vita öppna hyllor istället för överskåp. Fläkten är måttbeställd från Fjäråskupan spraylackad i samma färg som väggen för att bevara den ljusa känslan bland fönstren.

Vår tidigare tvådelade pyttelilla vask är nu utbytt mot en stor underlimmad diskho som rymmer både plåtar och stora stekpannor. Att vi nu dessutom har placerat diskhon under det stora fönstret gör att det inte alls tar emot att diska längre.

Vita öppna hyllor för fina glas och skålar och lite grönt såklart. Induktionshäll och separat ugn. Vi gillar att marmorskivan löper över hela köket utan avbrott och valde därför en större separat häll och inte en fristående spis.

Här var det tidigare stängt mellan matsal och kök. Nu känns rummet enormt med massor av yta efter att vi slog bort väggarna.

Äntligen har vi bytt ut vårt lilla surrande kylskåp mot ny integrerad kyl och frys. Ett fantastiskt uppköp med massor av plats. Vi har även satsat på en hel vägg med högskåp. Drömmen för en familj som behöver förvaring.

Vi älskar vår stora köksö som hela familjen hänger vid hela tiden när vi är hemma. Även om vi öppnat upp mer mot matsalen, för att kunna äta där oftare, så samlas vi runt ön istället och äter frukost, lunch och middag. Vi jobbar, ritar och fikar. Eller bara hänger. Vi hade en del krav när vi skulle få till köksön då vi ville få in förvaring men också en ordentlig sittdel med plats för hela familjen. Lösningen blev urfina 40 cm lådor på ena sidan och för att få till bordskänslan med mycket benutrymme byggde vi ett underrede i stål som svetsades och målades. Resultatet motsvarade alla förväntningar. En stor köksö med massor av förvaring samt en bekväm sittdel för fem personer om det behövs.

Där vi tidigare hade ett fönster har vi nu satt in vikdörrar ut mot vår terrass. En fantastisk förbättring av rummet som suddar ut gränsen mellan inne och ute.

Vi är verkligen nöjda. Det blev exakt som vi hade hoppats på, från första ritningen till sista fixet. Nu väntar en lång härlig sommar i vårt nya kök!

INLÄGGET ÄR TAGGAT MED:
, , , , , ,
Vårt nya kök är klart!

När en köksdröm blir verklighet

Vårt nya kök är klart!

Lindblomsgrönt – en ny trendsättare

Nästa inlägg