Ut med det gamla – in med det nya

Efter flera veckors jobb med rivning, rördragningar och konstruktionsförstärkningar har vi nu äntligen börjat plocka in NYTT material in i köket. Ut med det gamla – in med det nya!

Det nya golvet är lagt, slipat och lackat. Vi har beslutat att lägga in samma slags golv som i resten av huset. Ett rutmönstrat ekgolv som är tidstypiskt för 40-tals hus. Vi har ju valt att slå ut väggar mellan matsal och kök samt rivit ett förråd som låg mitt i köket. Som vi misstänkte var det höjdskillnader och lutningar på golven och vi vill ju att rummen ska flyta ihop så bra som möjligt. Därav har vi flytspacklat allt för att sedan lägga på ekparkett. Detta för att helt slippa trösklar och nivåskillnader. Resultatet blev jättebra och köksgolvet går nu bättre ihop med resten av huset.

Efter det var det dags för målarna att kliva in. Så på med täckpapp över alla golv igen och in med ett gäng glada målare. De har spacklat och slipat i flera omgångar, samt grundmålat innan köksstommarna sattes på plats. Väggarna och snickerier kommer att målas med 0500-N. Vi kommer även sätta upp väggfasta hyllor som vi fogar in och målar i samma färg.

ut med det gamla - Camilla Wänström

ut med det gamla - Camilla Wänström

ut med det gamla - Camilla Wänström

KÖKET ÄR NÄSTAN UPPE

Nu börjar köket växa fram. Då stommarna, lådorna och skåpen i stort sett kommer färdigmonterade från Ballingslöv så går det ganska snabbt att sätta upp det. Från en dag till en annan sitter mycket av köket på plats. Vi är supernöjda med den peppargrå färgen. Det blir en jättefin kontrast med mörkgrått mot vitt. Efter att köksstommarna kom upp kom stenfirman och mätte och mallade för bänkskivan. Så under två veckors väntan på att den levereras ska väggarna målas klart, taklister och väggsocklar monteras samt alla vitvaror och spottar kopplas in. Sen ska även den platsbyggda bokhyllan och ett vinställ byggas in och belysas.

ut med det gamla - Camilla Wänström

ut med det gamla - Camilla Wänström

HANDTAG ELLER KNOPPAR?

Beslagen är ju pricken över i:t i ett kök. De sätter stilen och känslan. Vi har funderat en hel del på om vi ska ha mässing eller krom. Handtag eller knoppar? Valet föll till slut på knoppar i förnicklad mässing. Då vi har så mycket raka linjer i köket (vi har ju valt massor av lådor i stället för skåp) så känns det mjukare med knoppar som bryter av mot alla horisontella linjer, istället för att öka på det intrycket. Förnicklad mässing är också en varmare metall än krom, vilket vi tycker blir fint mot den grå luckan. Vi har mindre lådor i köksön, så där har vi valt en mindre storlek på beslagen av samma modell.

ut med det gamla - Camilla Wänström

De kommande två veckorna kommer förhoppningsvis det mesta bli klart, och det absolut roligaste är ju kvar!

Ut med det gamla – in med det nya

Simple – en badrumsserie från Ballingslöv

Ut med det gamla – in med det nya

Handdukshållare till hemmets alla rum

Nästa inlägg