Paradisvillan

Det var en varm vårdag 2018 när min sambo Andreas bestämt tyckte att vi skulle avbryta våra planer kring husbygget. Andreas sa att det kändes fel varje gång vi kom till tomten. Jag litade fullt på hans magkänsla och kunde hålla med, det var inte här vi skulle leva. Vi tog sommaren till att bara njuta av solen och om kvällarna tog jag mina avstickare för att kika på tomter i Åhus. Här har man bykänslan kvar och närheten till havet och skogen, någonting vi verkligen trivs med.

En kväll körde jag för att kika på en tomt som låg några hundra meter från havet. Efter en högersväng så möts jag av ett stort pampigt 20-talshus med stor takterrass. Solen gav huset en vacker glöd denna kväll och jag kunde verkligen inte ta ögonen från det. Jag kunde ju inte glida förbi här utanför och vrålglo?! Jag fortsatte till rutten –  tomten som var till salu talade inte till mig som det andra huset hade gjort.

Veckor gick och en dag fick jag ett sms av Andreas där han skrev att han precis träffat en tjej som hade ett hus i Åhus och gick i säljtankar. En sensommarmorgon åkte vi till huset på Paradisvägen, med trädgård i blom, doft av kaprifol, lavendel och schersmin och en insida som bara värmde hjärtat. Husets takterrass ville jag bara inte lämna. Gissa vilket hus vi fick kika på?

För våra vänner är vi Andy & Sandy, ett riktigt njutarpar som verkligen har passion för det vi gör. Andreas som arbetar med sitt produktionsbolag inom film, har genom sitt yrke träffat många människor som inspirerat oss, inte minst när det kommer till matlagning, dryck och inredning. Jag, Sandra, arbetar inom skönhetsbranschen och har ett stort intresse när det kommer till hårvård, hudvård och skönhet, något Andy märkt av de senaste åren när det kommit till förvaring i badrum, jisses! Hur mycket kan en kvinna ha?! Det är vi, tillsammans med våra döttrar Emilia 7 år, Isabel 5 år samt vår valp Otto, som ska skapa vår melodi i villan.

Vi älskar detaljer, form, färg och ljus, därför har vi varit ytterst petiga i skapandet av vårt hem. Tidigare hade huset varit med om en del olika renoveringar, men där fanns ingen riktigt röd tråd. De senaste ägarna hade tagit hand om 20-talet i huset och renoverat en ganska ny utbyggnad där det finns tre rum. Alla rummen är ljusa, genomgående, med höga lister och en del spegelpanel – det här ville vi fortsätta på. Utrymmen i kök och hall var något mindre så vi valde att lägga vår prioritering här. Även hela ovanvåningen och badrummet behövde få sig lite extra kärlek.

Vi visste redan innan att vi skulle välja Ballingslöv som leverantör av kök och bad just för att vi ville ha kvalité. När det var dags för oss att bestämma kök till vår 20-tals villa så startade vi från scratch. Vi satte oss ner tillsammans med inredaren Mija Kinning. En fantastisk kvinna som verkligen tolkat våra behov och vår vision och samlat allt i den harmoniska anda vi sökt efter. Hon hjälpte oss att sätta tonen, se detaljer och möjligheter och även att ta fram färg och material som skulle passa oss och huset. Vi gick igenom sortiment av kök och såg direkt och tveklöst vilket kök och färg vi ville ha.

Mija presenterade Ballingslövs nya jubileumsfärg gröngrå tidigt. Vi fick se färgen på en lucka och det small till i hjärtat direkt! I vårt ljusa och enkla hem ville vi verkligen satsa på detaljer som gör skillnad, och jubileumsfärgen är en fantastiskt vacker nyans som beroende på ljus faktiskt uppfattas olika. Till slut var det dags att börja renovera.

Då det gamla köket var fullt funktionellt och i mycket bra skick har det nu monterats upp hos en vän till oss. Hållbarhet är viktig att tänka på vid renovering därför ville vi att det gamla köket skulle återanvändas. Vi har hela tiden haft en dialog med Ballingslöv som varit närvarande och haft ett fantastiskt bemötande i våra önskemål. Vi hade mallningen av köksbänken gjord på plats, efter att stommen hade kommit upp, då kunde vi visuellt se hur den skulle ta form och vi löste diverse krångliga fönsterkarmar och lösningar direkt.

Köket vi valt är fyllt av förvaringsmöjligheter, fördelat på tre lådor gömda bakom varje utdragbar lucka. Perfekt i vårt kök som är ganska litet och avlångt. För att skapa en vision av ett större kök valde vi att inte ha överskåp. Vi valde ett handtag som är avlångt och följer luckans form, enkelt med mjuka kanter och bänkskivan vi valt är helt galet gedigen.

Visst är det väl magiskt hur vissa saker kommer till en av en anledning? Från att bara fått titta på sitt drömhus till att få vara med och skapa det! Idag är vi ägare till huset vi valt att kalla Paradisvillan. Vi har i skrivande stund just kommit på plats i huset, efter att i två månader bott i en stuga på 70 kvadrat. Nu är äntligen köket är på plats och lika så badrummet… är ni nyfikna på resultatet? Härligt! I kommande inlägg vill jag verkligen visa er lösningarna som gjorts, skapandet av stilen och detaljerna så håll utkik!

Största varma kram
Sandy – Paradisvillan

Paradisvillan

Vårrelease