Drömmen om ett nytt kök

Camilla wänströms dröm om ett nytt kök
Äntligen är vi igång med planerna på att bygga ett nytt kök. Den stora drömmen om ett nytt kök går i uppfyllelse! Vi flyttade in i vårt hus för fyra år sedan med våra två barn och fullkomligt älskar det. Huset är byggt -43 med en utbyggnad från 60-talet där vårt nuvarande kök är placerat. Köket, som sattes in på 90-talet är byggt i ett L-format rum vilket inte är helt optimalt då planeringen med diskho, kyl och matplats sitter väldigt långt ifrån varandra. Vi kommer därför att slå ut delar av en vägg mot anslutande matsal samt ta bort ett större förråd i mitten av köket för att skapa ett mer öppet rum.

Vår dröm är att få till ett större kök med mer social yta, men samtidigt tightare disponering av arbetsplatserna, dvs vatten, spis och kyl/frys. Att optimera förvaringen är också ett stort behov vi har haft sen vi flyttade in, just nu är det kaos i lådor och skåp där elvispar trängs med diverse pastapaket. Alla våra önskningar har vi gått igenom tillsammans med bästa Fredrik på Ballingslöv, som med hjälp av sin expertis och ritprogram har tagit fram olika lösningar som vi har skruvat på fram och tillbaka. Tillslut kom vi fram till vår slutliga planritning med enbart underskåp, en vägg byggd med högskåp för förvaring och till sist en större köksö som kommer fungera som en naturlig mittpunkt i hemmet. Exakt som vi vill ha det!

Camilla wänströms dröm om ett nytt kök

Vi har valt köket Bistro då vi gillar att den luckan är slät och neutral, men ändå ger ett gediget intryck med sina mellanlister och socklar. Vi kände båda att bistroköket passar huset och motsvarar den typ av kök vi vill bygga – ett kök för familj och vänner som man kan umgås i och hänga i länge, länge. Ett mysigt och ombonat kök helt enkelt.

Camilla wänströms dröm om ett nytt kök

Att få välja och vraka bland alla färger, material, och beslag är ju som en dröm. Vi har från början pratat om att vi inte vill ha ett vitt kök, då vi vill att köket bryter av mer och har lite karaktär och har därför fastnat för en mörkare nyans och till slut valt färgen peppargrå. Detta tänkte vi bryta av med en vit marmorskiva och beslag i krom.

Camilla wänströms dröm om ett nytt kök

Camilla wänströms dröm om ett nytt kök

Camilla wänströms dröm om ett nytt kök

Efter en hel del, bläddrande bland färgkartor och tummande på stenskivor så känner vi att vi har hittat rätt bland alla beslut och är så peppade för vårt nya kök. Nu har vi tryckt på beställningsknappen och bokat in hantverkare så nu är det bara att åka med.

Drömmen om ett nytt kök

Nu är Fridas kök klart!

Drömmen om ett nytt kök

Nyhet bland Ballingslövs vitvaror – NEFF

Nästa inlägg