Äntligen jubileumslansering – Renovering av Storköksbyrån

Äntligen är det dags för lansering av vårt jubileumskök i färgen gröngrå! I samarbete med Storköksbyrån och stylisten Therése Larsson kommer vi i detta inlägg att visa upp luckan Stil med den otroligt snygga färgen gröngrå och förhoppningsvis göra er inspirerade till tusen. Läs Therése berättelse om hur renoveringen hos Storköksbyrån började, vad som hände under processens gång och vad de tycker om det färdiga resultatet. Självklart finns den nya färgen hos din närmsta återförsäljare och på Ballingslov.se


När konsultföretaget Storköksbyrån i Stockholm skrev kontrakt på en ny lokal som skulle totalrenoveras blev jag inkopplad direkt. Tillsammans med min man Johan som är ägare och VD på bolaget, planerade vi lokalen utifrån företagets behov. I grundplanen fanns inget kök så vi började med att utforma lokalen och placera köket både utifrån hur stammarna gick och hur lokalen med ett kontor för 15 personer skulle nyttjas på bästa sätt.
       ”Storköksbyrån arbetar med att planera, optimera och utveckla professionella kök i alla former. Vi vill vara med och bidra till att skapa hållbara lösningar, med tilltalande arbetsplatser i attraktiva köksmiljöer”, säger Johan.

Jag föreslog ett kök som skulle löpa utmed en hel vägg som är drygt sex meter. Johan var först lite tveksam till ett så stort kök men med tanke på att vi ville ha en stor bänkyta, mycket förvaring samt skapa en liten känsla av ett professionellt restaurangkök, landade han till slut i mitt förslag.

Det är för oss en drömlokal med magiska fönsterpartier i två väderstreck, högt i tak och med en yta på 242 kvm. Fastigheten som går under namnet Industricentralen är ritad Av Ragnar Östberg, som annars är känd för Stockholm Stadshus, uppfört 1932. Fastigheten är K-märkt och har behållit sin ursprungliga karaktär som industribyggnad.

Väggen i köket målades in i samma kulör som luckorna för att förstärka färgen och sticka ut i lokalen. En monokrom hörna i lokalen blev väldigt karaktäristiskt, samtidigt som det upplevs lugnt och spännande med samma kulör på olika ytor. Några dagar innan inflytt var lokalen fortfarande en byggarbetsplats, men som alltid i en renovering går det undan i slutet. Köksstommarna och bänkskivan var på plats och vattnet påslaget när alla på kontoret flyttade in. De fick vänta med spänning några dagar innan luckorna levererades. Det enda problem vi stötte på längs bygget var att bänkskivan inte gick in i hissen, detta löstes genom att Niklas Jansson på Ballingslöv Kungens Kurva hjälpte till så att en kranbil kom och lyfte in den genom ett fönster.

Här ser ni det färdiga köket i sin helhet. Stort, välkomnande och en touch av restaurangkök! Kök: Luckan Stil i färgen gröngrå.

Det färdiga resultatet belönades med wow-reaktioner från hela kontoret! Vi blev verkligen så nöjda då material- och kulörval var viktiga för oss. Den råa rostfria bänkskivan har en integrerad ho, infälld häll och en extra hög bakkant. Detta i kombination med den gröngråa kulören, hittade vi den rätta känslan i den fantastiska industrilokalen.

Eftersom köket är långt kändes det viktigt med lådfronter med linjära grepp, vilket bidrog till att hålla ihop enheterna. Köket har inga överskåp då vi ville förstärka höjden i lokalen med en vägg målad i samma kulör som luckorna istället. Den rostfria fläktkåpan från Røros blir på så sätt mer framträdande vilket passar utmärkt tillsammans med målet att skapa restaurangkänslan.

Till det linjära köket valde vi luckor utan handtag men med ett integrerat grepp som bidrar till ett stilrent intryck.

Bakom luckorna döljer sig även integrerad kyl och frys. Betonggolvet som låg under det slitna trägolvet slipades och lackades och förhöjde känslan av en industrilokal.
       ”Vi ville skapa en inbjudande miljö där vi naturligt samlas för samtal, möten och måltider. Både internt men också med våra kunder, besökare och vänner. Kök är det centrala i vår verksamhet och vi vill att det ska avspeglas på vårt kontor” berättar Johan.

Det stora matbordet formgav jag tillsammans med en snickare. Önskemålet var att ha ett matbord som var 3,5 meter långt och plankor som var i ett stycke. Som material valdes Ek som är ett hårt, tåligt och genuint träslag. Detta gifter sig väldigt bra med de lite råare ytorna i köket.
Köket är elegant och har verkligen bidragit till ökad trivsel och ett skönt häng kring det stora matbordet. Som restaurang- och storköksarkitekter älskar vi rostfritt och den långa, extra djupa och tåliga rostfria bänkskivan ger ett perfekt avtryck” menar Johan.

/Therése Larsson

 

 

 

Äntligen jubileumslansering – Renovering av Storköksbyrån

MOODBOARD LINDBLOMSGRÖN –
BY MIJA KINNING

Äntligen jubileumslansering – Renovering av Storköksbyrån

Trendspaning på
Stockholm Furniture Fair

Nästa inlägg